Update: NAC-directie verklaart zich solidair: "Een nederlaag voor het voetbal"

17 mei 2016 om 18:58

Bij de Brabantse derby in de play-offs tussen Willem II en NAC Breda zijn geen supporters van de bezoekende club welkom. Meerdere media melden dat.

De autoriteiten van Tilburg en Breda hebben dit besloten. Volgens Voetbal International zijn eerdere problemen tussen supporters van beide clubs de aanleiding van het besluit van de lokale driehoeken. Ook is er te weinig politie beschikbaar.

De Brabantse rivalen staan tegenover elkaar in de finale van de play-offs. Willem II handhaaft zich bij winst in het tweeluik in de Eredivisie. NAC keert bij een zege na een jaar afwezigheid weer terug in de Eredivisie. De eerste ontmoeting is donderdag in Breda, de beslissende return is zondag in Tilburg.

Willem II haalde de finale door af te rekenen met Almere City. De Tricolores waren een maatje te groot voor de periodekampioen. NAC kende meer moeite met FC Eindhoven, maar won over twee duels.

Update 18.58 uur: De directie van NAC Breda heeft zich solidair verklaard met de uitsupporters en zal het duel op bezoek bij Willem II niet gaan bezoeken. "Wij gaan met onze supporters de wedstrijd in het eigen stadion vanaf het scherm volgen", zegt directeur Justin Goetzee. Het besluit om geen uitfans toe te laten noemt hij 'een nederlaag voor het voetbal'.

"Dit is de wedstrijd van het jaar. Het gaat om promotie naar de Eredivisie en dan ook nog eens tegen Willem II. Ik snap dat veiligheid en handhaving van de openbare orde voorop staat, maar dit blijft toch moeilijk uit te leggen aan onze supporters", aldus Goetzee tegen het Brabants Dagblad.