'Gepeste' Willem II-spits vertrekt via achterdeur: Waarom doen ze me dit aan?

'Gepeste' Willem II-spits vertrekt via achterdeur: "Waarom doen ze me dit aan?"

20-05-2016 16:38
9

Adam Nemec heeft per direct afscheid genomen van Willem II en is vertrokken naar Wenen om zich bij het trainingskamp van Slowakije te voegen ter voorbereiding op het EK in Frankrijk. Daarmee komt er een einde aan het weinig succesvolle verblijf van de spits in Tilburg.

Nemec had al op het trainingskamp willen zijn, maar Willem II hield hem aan zijn aflopende contract, tot juni 2016. De aanvaller werd echter niet opgenomen in de selectie voor de play-offwedstrijd op bezoek bij NAC Breda (2-1) en dat schoot hem in het verkeerde keelgat.

"Waarom doen ze me dit aan? Ik snap het niet. Ik weet al langer dat trainer Jurgen Streppel me niet meer laat spelen. Het zijn pesterijen", vertelt de gefrustreerde Slowaak in gesprek met NOS. Nemec kwam dit seizoen slechts tien duels in actie voor Willem II, waarin hij geen enkele keer tot scoren kwam. In de EK-kwalificatie trof hij wel doel: drie keer in zeven duels.

Streppel begrijpt echter niets van de ophef die Nemec veroorzaakt. "De afspraak was dat hij tot en met de laatste wedstrijd bij de club zou blijven. Het klopt, hij speelde niet meer, maar ik had hem nog nodig kunnen hebben door blessures of schorsingen", aldus de oefenmeester.