Van de Looi: Hij wordt absoluut een goede trainer, daar heb ik nul twijfel over

Van de Looi: "Hij wordt absoluut een goede trainer, daar heb ik nul twijfel over"

22-05-2016 10:31

Net als Erwin van de Looi neemt ook routinier Rasmus Lindgren na dit seizoen afscheid van FC Groningen. Zijn trainer is lovend over de 31-jarige Zweed, die zijn carrière wil voortzetten in zijn vaderland. 

"We hebben best wel een strijd gehad. Ik heb hem op een gegeven moment teruggehaald naar de achterhoede, terwijl hij graag op het middenveld wilde spelen. Hij heeft ook wel eens niet gespeeld bij mij, vooral in het begin", blikt Van de Looi terug voor de camera van RTV Noord. 

"Ik vind hem vooral een heel goed mens, met wie je heel goed over voetbal kunt praten. Hij wordt absoluut een goede trainer, daar heb ik nul twijfel over. Hij heeft heel veel verstand over het spelletje en kan er ook realistisch en goed over praten. Dat is voor een trainer heel erg fijn."

Lindgren debuteerde in 2004 in de Eredivisie namens Ajax. Hij vertrok in 2005 naar Groningen, keerde drie jaar later terug in Amsterdam en belandde na één seizoen bij Red Bull Salzburg (2011/12) opnieuw in de Euroborg. Zijn contract loopt deze zomer af.