'Ibrahimovic zorgt voor verrassende wending en zet deur voor oude liefde open'

'Ibrahimovic zorgt voor verrassende wending en zet deur voor oude liefde open'

27-05-2016 09:19
9

Zlatan Ibrahimovic leek al op weg naar Manchester United, maar AC Milan zou de Engelse plannen wel eens kunnen dwarsbomen. Mocht de gevallen Italiaanse grootmacht definitief in Chinese handen vallen, dan is er genoeg financiële armslag om de komst van de Zweed mogelijk te maken.

Chinese investeerders willen zeventig procent van de aandelen overnemen van clubpresident Silvio Berlusconi. Het eerst wapenfeit van de Aziaten moet Ibrahimovic worden, meldt La Gazzetta dello Sport. De 34-jarige aanvaller speelde al van 2010 tot 2012 in San Siro en om een terugkeer mogelijk te maken neemt hij genoegen met een jaarsalaris van twaalf miljoen euro.

Ibrahimovic is daarnaast in gesprek met Manchester United, meldde de Britse kwaliteitskrant The Guardian al donderdagochtend. De oud-Ajacied verlangt op Old Trafford echter een salarisstrookje van vijftien miljoen euro per seizoen. Ibrahimovic heeft een aflopend contract bij Paris Saint-Germain en kan dus gratis vertrekken.

AC Milan verwacht de overname medio juni af te ronden en wil daarna vol inzetten op de komst van Ibrahimovic. De Zweedse ster moet de wederopstanding van de Milanezen gestalte geven.