'Groningen krijgt te maken met veeleisend doelwit: belastingtarieven spelen mee'

'Groningen krijgt te maken met veeleisend doelwit: belastingtarieven spelen mee'

28-05-2016 18:47
0

Ruben Yttergard Jenssen speelt momenteel voor het Duitse 1. FC Kaisersklautern, maar het kan zomaar dat de Noor vanaf komend seizoen onder contract staat bij FC Groningen. Noorse media linken de 28-jarige middenvelder namelijk aan de Eredivisie-club. Maar de noorderlingen moeten aan de nodige eisen voldoen.

De Noorse sportwebsite VG Sporten meldt dit. Jenssen sprak al over een eventuele overstap en zou in Groningen meer kunnen verdienen dan hij op dit moment doet bij de club uit de 2. Bundesliga. Bovendien zouden de belastingtarieven voor de Noor voordeliger zijn in Nederland dan in Duitsland.

Volgens het medium is Jenssen echter kritisch voor het kiezen van een nieuwe werkgever. Zo moet zijn familie goed kunnen aarden in een mogelijk nieuwe omgeving en ook wil de middenvelder speelzekerheid bij zijn nieuwe club.

Het heeft er in ieder geval alle schijn van dat Jenssen na dit seizoen niet meer voor Kaisersklautern speelt, waar het hem dit seizoen wederom niet gelukt is om te promoveren naar de Bundesliga. In 31 competitiewedstrijden was de Noor dit seizoen wel een vaste waarde bij zijn huidige werkgever. Hij was goed voor zeven doelpunten in competitieverband.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie