AZ-aanwinst hoopt samen te spelen met Janssen: 'Ik haal hem wel over'

AZ-aanwinst hoopt samen te spelen met Janssen: 'Ik haal hem wel over'

31-05-2016 07:25
2

AZ kondigde maandag onverwachts de komst van Mats Seuntjens aan. De aanvallende middenvelder hoopt in Alkmaar samen te kunnen spelen met Eredivisie-topscorer Vincent Janssen, die na een goed seizoen bij meerdere clubs op de radar is verschenen.

"Ik haal hem wel over", grapt de 24-jarige Seuntjens in gesprek met De Telegraaf. "Ik zou het leuk vinden als Janssen blijft, want hij is een spits die AZ heel goed kan gebruiken volgend seizoen. Maar uiteindelijk moet hij het natuurlijk helemaal zelf beslissen. Hij heeft het dit seizoen echt fantastisch gedaan en een mooie transfer is hem meer dan gegund."

Janssen is voor Seuntjens, die transfervrij overkomt van NAC Breda, hét bewijs dat het mogelijk is om vanuit de Jupiler League meteen aan te haken bij een subtopper. "Bovendien heb ik zelf al tachtig Eredivisie-wedstrijden voor NAC gespeeld, dus ik weet wat er op dat niveau wordt gevraagd. Daarom ga ik bij AZ gewoon de concurrentiestrijd aan. Ik heb er vertrouwen in dat ik komend seizoen veel speelminuten ga maken."

Seuntjens verwacht in Alkmaar veel te kunnen leren van routinier Ron Vlaar. "Iemand als Vlaar is international bij Oranje en heeft al heel veel meegemaakt in zijn carrière. Door met dat soort spelers samen te werken, word je beter als speler, maar ook als mens. Ik kijk er enorm naar uit om hem te ontmoeten."