AZ shopt bij NAC: aanvallende middenvelder komt transfervrij naar Alkmaar

AZ shopt bij NAC: aanvallende middenvelder komt transfervrij naar Alkmaar

30-05-2016 15:00
28

Mats Seuntjens is, onder voorbehoud van een positieve medische keuring, de nieuwste aanwinst van AZ. De Alkmaarders bereikten maandag een akkoord met de transfervrije speler van NAC Breda.

Seuntjens kan in Alkmaar een contract voor de duur van vier seizoenen tekenen. De 24-jarige aanvallende middenvelder scoorde afgelopen seizoen dertien maal voor NAC en stond dan ook in de belangstelling van de nodige clubs. Hij had in Breda een aflopend contract en kon dan ook gratis vertrekken.

De speler in kwestie ondergaat volgende week een medische keuring en als die positief uitvalt, mag Seuntjens zich speler van AZ noemen. NAC nam Seuntjens in 2010 over van amateurclub Boeimeer. In het seizoen 2011/'12 speelde Seuntjens zijn eerste wedstrijd voor de Bredanaars, thuis tegen De Graafschap.

In het seizoen 2012/'13 maakte de offensief ingestelde middenvelder al in 22 duels zijn minuten voor NAC, waar hij uitgroeide tot een smaakmaker. Afgelopen seizoen leverde Seuntjens naast dertien goals ook veertien assists.