'Relaxed, Gözübüyük neemt het niet zo heel nauw met de regels'

1 juni om 12:58

Het is misschien wel de meest ondankbare taak op het voetbalveld: scheidsrechter zijn. Over het algemeen zijn de Eredivisie-voetballers echter dik tevreden over hun werk.

FC Afkicken maakte een rondje langs de velden en vroeg onder meer aan Jordens Peters (Willem II), Aaron Meijers (ADO Den Haag), Mickey van der Hart (PEC Zwolle) en Bart Vriends (Sparta Rotterdam) wie zij de fijnste scheidsrechter van Nederland vinden.

"Danny Makkelie", antwoordt Peters. "Hij is duidelijk, je kunt ermee in gesprek en antwoordt gewoon op vragen en opmerkingen. En hij staat boven de spelers." Bart Vriends komt met Serdar Gözübüyük. "Hij is relaxed en je kunt ermee praten. Hij neemt het bovendien niet zo heel nauw met de regels en dat vind ik wel prettig."

Van der Hart vindt Jeroen Manschot de fijnste scheidsrechter en heeft daar een opvallende reden voor. "Ik ben heel goed met Manschot. Vanaf vroeger al, maar ik weet niet waarom. Dat heb ik altijd al gehad", aldus de PEC-doelman. "Ik kan er niet een bedenken. Met Kevin Blom kan ik het wel goed vinden. Fijne man", aldus Meijers, die afsluit met een knipoog. "Af en toe."