Manchester City willigt verzoek middenvelder in en maakt transfer wereldkundig

Manchester City willigt verzoek middenvelder in en maakt transfer wereldkundig

02-06-2016 10:04
25

Ilkay Gündogan is de eerste aankoop van trainer Pep Guardiola bij Manchester City. De middenvelder komt over van Borussia Dortmund en tekent een verbintenis voor vier seizoenen in het Etihad Stadium.

"Ik ben blij dat ik voor Manchester City heb getekend", reageert de 25-jarige Duitser op de website van zijn nieuwe werkgever. "Toen ik op de hoogte werd gebracht van de belangstelling van City zette ik mijn zinnen op deze overgang en het is erg snel gegaan. Ik heb een geweldige tijd gehad bij Borussia Dortmund en wil de club en fans bedanken voor vijf mooie jaren."

"Dankzij het vertrouwen dat ik daar kreeg ben ik een betere speler geworden", vervolgt Gündogan. "Nu heb ik weer een nieuwe uitdaging en dat is om geweldige dingen te bereiken met City. Ik kijk er erg naar uit om met een coach als Guardiola te werken en ik ben vereerd dat ik de eerste aankoop van de club ben deze zomer. Ik beloof de fans dat ik er alles aan zal doen om te helpen met het winnen van titels, zowel in Engeland als in de Champions League."

Manchester City meldt niet hoeveel er betaald is voor Gündogan, die nog tot medio 2017 onder contract stond in Duitsland. Volgens Engelse media ligt de transfersom echter rond de 27 miljoen euro. "Hij is een intilligente en veelzijdige middenvelder", stelt technisch directeur Txiki Begiristain. "Onze fans zullen houden van zijn werklust en technische kwaliteiten."

Overigens mist Gündogan het EK in Frankrijk door een knieblessure. Hij kan zich dus in alle rust voorbereiden op zijn nieuwe avontuur.