Huntelaar kan aan toekomst denken na aankondiging van Schalke 04

Huntelaar kan aan toekomst denken na aankondiging van Schalke 04

Gepubliceerd: donderdag 2 juni 2016 om 19:32do 02-06-2016 om 19:32

Schalke 04 heeft met Markus Weinzierl een nieuwe trainer gevonden die vanaf komend seizoen aan het roer staat bij de Duitse club. Hij volgt André Breitenreiter op. Schalke maakte het nieuws donderdag wereldkundig en geeft Klaas-Jan Huntelaar de ruimte.

Huntelaar liet al weten dat hij wilde wachten op de nieuwe trainer van Schalke om vervolgens over zijn toekomst na te denken. Mogelijk ligt zijn toekomst bij Ajax. Nu Weinzierl is overgekomen van Bundesliga-club FC Augsburg kan dat ook gebeuren. Bij Augsburg stond de trainer officieel nog drie jaar onder contract, maar Schalke heeft het doorlopende contract afgekocht.

In Augsburg leverde Weinzierl een unieke prestatie door in het seizoen 2014/'15 de ploeg naar de vijfde plek te leiden in de Bundesliga, waardoor de club afgelopen seizoen voor het eerst in haar bestaan mocht opdraven in Europa.

Bij het Schalke van Huntelaar moet Weinzierl de zure nasmaak van het afgelopen seizoen zien weg te poetsen. De club uit Gelsenkirchen eindigde op een teleurstellende vijfde plaats en liep zodoende een ticket mis voor de Champions League. Augsburg heeft op het vertrek van Weinzierl geanticipeerd door Dirk Schuster aan te stellen als nieuwe trainer. De 48-jarige Duitser komt over van SV Darmstadt.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws