Huntelaar: Het is ook niet zo dat ik op Ajax zit te wachten

Huntelaar: "Het is ook niet zo dat ik op Ajax zit te wachten"

25-05-2016 07:29
25

Klaas-Jan Huntelaar vertelt in Voetbal International over de mogelijkheid dat hij deze zomer terugkeert bij Ajax. Erg happig lijkt hij daar vooralsnog niet op, al zou het hem niets schelen als hij minder gaat verdienen bij een rentree in Amsterdam.

"Geld zal hierin nooit een struikelblok zijn. Als ik voor Ajax zou kiezen, dan accepteer ik ook dat dat wat minder is. Dan is geld minder belangrijk. Dan weet ik waar ik voor kies", zegt Huntelaar. "Maar ik moet nu helemaal geen keuze maken. Ik sta nog onder contract bij Schalke."

"Er is in de komende transferperiode geen speciale Ajax-clausule. Maar het is ook niet zo dat ik op Ajax zit te wachten. Die indruk wil ik zeker niet wekken, dat ik per se weg wil. Ik zit bij een geweldige club, dat wil ik benadrukken", aldus Huntelaar, die de kans 'heel groot' noemt dat hij volgend seizoen bij Schalke 04 begint.

Van de interesse van Ajax weet hij wel. "Ze hebben contact gehad met mijn zaakwaarnemer, Arnold Oosterveer. Dat gebeurde via Marc Overmars en Edwin van der Sar. Die vroegen in januari wat mijn toekomstplannen waren. Met Arek Milik hebben ze een goede spits. Ze hebben mij wel vaker gepolst, via Arnold, over een langere periode gezien. Frank de Boer heeft er in januari ook wat over gezegd, dat hij mij wilde hebben. Concreet is het niet geworden."