'Als ik bij United en Real meer kansen had gekregen was ik de ster geworden'

'Als ik bij United en Real meer kansen had gekregen was ik de ster geworden'

02-06-2016 20:36
11

Javier Hernandez heeft nooit echt door kunnen breken bij zijn oude werkgevers Manchester United en Real Madrid. De huidige aanvaller van Bayer Leverkusen is van mening dat hij bij de twee grootmachten te weinig kansen heeft gekregen als basisspeler.

"Als ik meer kansen had gekregen bij United en Real, dan was ik hoogstwaarschijnlijk de ster van het elftal geworden", zo is Hernandez stellig in een interview met de website FourFourTwo. "Maar die kansen kreeg ik niet. Nooit heb ik twintig wedstrijden op rij kunnen spelen en dat vind ik jammer."

"Je kunt ook niet zeggen dat ik het bij United slecht heb gedaan. Ik startte slechts 85 keer als basisspeler daar, maar maakte toch zestig doelpunten in totaal. En bij Real begon ik slechts twaalf keer in de basis maar maakte ik toch negen doelpunten", aldus de Mexicaan, die bij Leverkussen wel het vertrouwen krijgt.

"Bij Leverkusen begon ik het afgelopen seizoen liefst 37 keer in de basis, waarin ik in totaal 26 keer gescoord heb. Het verschil tussen Leverkussen en mijn vorige twee clubs, is dat Leverkusen mij wel altijd opstelt, terwijl United en Real dat niet deden", besluit de aanvaller.