'Miljoenen onderweg naar Groningen: Valencia bereikt akkoord met Stuttgart'

'Miljoenen onderweg naar Groningen: Valencia bereikt akkoord met Stuttgart'

04-06-2016 12:47
12

De kans is groot dat FC Groningen op korte termijn een miljoenenbedrag kan bijschrijven. Filip Kostic staat namelijk voor de overstap naar Valencia. De vleugelaanvaller van VfB Stuttgart verkast voor ongeveer vijftien miljoen euro - en Groningen heeft recht op vijftien procent van dat bedrag. 

Bij de verkoop van de Servische linkspoot aan Stuttgart, inmiddels twee jaar geleden, bedong de Eredivisie-club een lucratief doorverkooppercentage. Groningen gaat nu cashen, want Duitse media zijn er van overtuigd dat de 23-jarige international op het punt staat naar Spanje te vertrekken. Volgens Stuttgarter Nachrichten hebben het gedegradeerde Stuttgart en Valencia een akkoord bereikt over een afkoopsom van vijftien miljoen euro. 

Kostic stond afgelopen zomer ook al in de belangstelling van menig topclub. Onder meer Schalke 04 en Bayer Leverkusen wilden hem graag inlijven. Nu de landskampioen van 2007 is gedegradeerd, zijn de topspelers niet meer te behouden voor de club van de pas aangestelde trainer Jos Luhukay. Afgelopen jaargang maakte Kostic vijf doelpunten in dertig Bundesliga-duels. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie