'Koeman lokt Nederlandse uitblinker en toptalent naar nieuwe club Everton'

'Koeman lokt Nederlandse uitblinker en toptalent naar nieuwe club Everton'

Gepubliceerd: dinsdag 7 juni 2016 om 07:30di 07-06-2016 om 07:30

Ronald Koeman gaat op korte termijn aan de slag bij Everton als we de Engelse en onze vaderlandse media mogen geloven. De manager komt over van Southampton en is ook van plan om enkele spelers van The Saints naar zijn nieuwe club te lokken.

Zo staat onder meer Virgil van Dijk (24) hoog op de nieuwste verlanglijst van Koeman, meldt The Daily Mirror. Daarnaast wil de Nederlandse coach graag langer samenwerken met James Ward-Prowse van Southampton. Er vindt mogelijk een ware exodus plaats, want het stopt niet bij het vertrek van dat duo. Sadio Mané, Dusan Tadic en Graziano Pellè staan voor een transfer.

Koeman krijgt bij Everton mogelijk ook te maken met uitgaande transfers. Romelu Lukaku liet meermaals blijken een vertrekwens te hebben, terwijl John Stones door Manchester United en Chelsea wordt begeerd. Omdat Stones, centrale verdediger van beroep, waarschijnlijk vertrekt, komt er een plaatsje vrij voor Van Dijk. Hij imponeerde in zijn eerste Premier League-seizoen bij Southampton.

Everton stelt veel geld beschikbaar voor versterkingen en verwacht wordt dat de club door de eventuele komst van Van Dijk en Ward-Prowse al tientallen miljoenen moet aftikken. Koeman wordt in de komende 24 uur gepresenteerd bij Everton, zo meldt de boulevardkrant tot slot. Hij heeft naar verluidt een principeakkoord bereikt.

Lees ook: Everton wil Wijnaldum halen bij komst Koeman

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws