'Onlangs overleden Lewandowski (44) werd verdacht van kindermisbruik'

'Onlangs overleden Lewandowski (44) werd verdacht van kindermisbruik'

Gepubliceerd: vrijdag 10 juni 2016 om 10:29vr 10-06-2016 om 10:29

De deze week overleden Sascha Lewandowski werd verdacht van kindermisbruik. Dat meldt althans Bild vrijdag. De voormalige oefenmeester van onder meer Bayer Leverkusen (44) werd woensdag dood aangetroffen in zijn huis.

Een kleine week voor zijn dood kreeg Lewandowski in Dortmund bezoek van de politie, die een melding van kindermisbruik onderzocht. De Duitse officier van justitie wil de beschuldigingen volgens de sensatiekrant nog niet in het openbaar uiten. Over een mogelijke doodsoorzaak wil de politie 'lopende het onderzoek' ook niets zeggen.

Lewandowski ging in het najaar van 2015 aan de slag als hoofdtrainer bij Union Berlin, dat afgelopen seizoen uitkwam in de tweede Bundesliga. In maart, na amper een half jaar in dienst te zijn geweest, besloot de oefenmeester echter op te stappen. Hij stelde last te hebben van een burn-out.

De coach was van 2007 tot en met 2014 werkzaam bij Bayer Leverkusen. Eerst als jeugdtrainer, later als hoofdtrainer samen met oud-voetballer Sami Hyypiä in het seizoen 2012/'13.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws