Update: 'Ajax bereid om zes miljoen af te tikken voor landgenoot van Casierra'

Update: 'Ajax bereid om zes miljoen af te tikken voor landgenoot van Casierra'

Gepubliceerd: donderdag 16 juni 2016 om 18:07do 16-06-2016 om 18:07

Mateo Casierra is niet de enige speler waar Ajax concreet mee bezig is. Zijn landgenoot Davinson Sanchez komt donderdag naar Amsterdam om zijn transfer af te ronden, terwijl er met Leon Bailey van Racing Genk de naam van een oude bekende valt. 

De twintigjarige verdediger Sanchez is onderweg naar Nederland, meldt de Colombiaanse journalist Diego Rueda. Het is de bedoeling dat hij daarna weer terugkeert naar eigen land om het toernooi om de Copa Libertadores met zijn club Atletico Nacional te vervolgen. Het is niet voor het eerst dat de naam van Bailey opduikt. Vier jaar geleden liep hij al eens stage in Amsterdam. In 2013 zou er zelfs een mondeling akkoord zijn geweest, maar tot een overgang kwam het nooit.

De speler van het Belgische Genk is een achttienjarige aanvaller, afkomstig uit Jamaica. Zijn stiefvader Craig Butler en hij flirtten openlijk met Ajax op de Jamaicaanse tv-zender CVM. "We hebben contact met Ajax, zij zien in Leon hun volgende nummer negen", citeert Het Belang van Limburg Butler. Dat is opvallend, want bij Genk speelt hij voornamelijk op de beide flanken.

Bailey heeft bij Genk een contract tot medio 2020. Butler: "Het bod moet voldoende zijn voor Genk." Het is de vraag of Ajax met een bod kan komen om de Belgen te overtuigen. De Jamaicaan was zelf al in Amsterdam. Hij maakt graag de overstap. "Het is voor mij een opstap naar de top in Europa", aldus Bailey. "Ik mik hoger, maar het is nog niet zeker dat ik die stap nu meteen zal zetten."

Update 11.10 uur: Ajax was in de race voor Bailey, maar is in ieder geval voorlopig afgehaakt. De achttienjarige buitenspeler van Genk bleek te duur, meldt De Telegraaf. De Amsterdammers zijn doorgeschakeld naar andere opties.

Update 18.07 uur: Het Colombiaanse El Deportivo meldt donderdagmiddag dat Ajax bereid is om zes miljoen euro te betalen voor Sanchez. Dat is dus iets meer dan de 5,7 miljoen euro die de Amsterdamse club volgens diverse bronnen aftikt voor Casierra. Laatstgenoemde wordt waarschijnlijk vrijdag gepresenteerd. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws