Streppel wil versterkingen: 'Zelfs een jongen van vijftien, een geweldig talent'

Streppel wil versterkingen: 'Zelfs een jongen van vijftien, een geweldig talent'

19-06-2016 09:49
11

Meer dan twee weken vakantie zat er dit jaar niet in voor Jurgen Streppel. Voor de kersvers trainer van sc Heerenveen stond zaterdag al de eerste training op het programma. Streppel hoopt op korte termijn een aantal aanwinsten te begroeten in Friesland. 

De huidige selectie van Heerenveen is namelijk wel erg jong - té jong, vindt de van Willem II overgekomen oefenmeester. "Er is zelfs een jongen van vijftien bij, een geweldig talent. Keeper Erwin Mulder is de oudste, volgens mij, en die is midden twintig. Het elftal is eigenlijk te jong om constant te presteren", aldus Streppel in gesprek met de NOS.  Een ervaren middenvelder en een extra spits staan hoog op het verlanglijstje van de Friezen. 

Streppel werd door technisch directeur Hans Vonk aangesteld als opvolger van Foppe de Haan, maar Vonk is inmiddels vervangen door Gerry Hamstra. "Het is niet helemaal gegaan zoals ik gedacht had. Helaas heeft het zo moeten zijn. Gerry ken ik ook goed. Ik heb er heel veel vertrouwen in dat we er hier samen iets moois van gaan maken."