Ajax-aanvaller opnieuw naar Zwolle: 'Een continue dreiging voor de verdediging'

Ajax-aanvaller opnieuw naar Zwolle: 'Een continue dreiging voor de verdediging'

22-06-2016 18:25
9

Queensy Menig speelt ook komend seizoen voor PEC Zwolle. De bekerwinnaar van 2014 bereikte woensdag overeenstemming met Ajax over een nieuwe huurdeal, meldt Forza Sports Group op zijn website.

Menig was afgelopen seizoen doorgaans een vaste waarde in de equipe van coach Ron Jans. In 35 competitiewedstrijden was hij zes keer trefzeker. 'Het was voor PEC dan ook van groot belang om Menig bij de selectie te houden', schrijft Forza Sports Group, dat de belangen van Menig behartigt. De twintigjarige aanvaller heeft nog een contract tot medio 2019 in Amsterdam.

''Ik ben blij dat ik ook komend seizoen bij PEC Zwolle speel. Het is een warme club en ik heb een goede klik met de trainer. Daarnaast is wekelijks spelen natuurlijk erg belangrijk voor mijn ontwikkeling. Dit wordt mijn jaar!'', laat Menig weten. Ook technisch directeur Gerard Nijkamp van Zwolle is verheugd met de overeenkomst. "Met zijn snelheid en creativiteit is hij een continue dreiging voor de verdediging van de tegenstanders."

"Vorig seizoen heeft hij bij ons al veel eredivisie-ervaring opgedaan. Komend jaar krijgt hij in Zwolle de gelegenheid om een volgende stap in zijn ontwikkeling te zetten", besluit Nijkamp op de clubsite. Menig speelde vanaf 2007 in de jeugdopleiding van Ajax.