Bonje bij FC Groningen: "Maar hij stond niet open voor een contractontbinding"

23 juni 2016 om 08:22

Tussen FC Groningen en Jurrie Koolhof komt het niet meer goed. De club wil het contract van de scout graag ontbinden, maar Koolhof zelf weigert daar aan mee te werken. 

"Ze wilden het wat anders gaan doen, de boel een beetje opfrissen, maar er valt niks op mij aan te merken. Ik vind dat ik prima heb gefunctioneerd en me heb bewezen", vertelt de voormalig speler van onder meer PSV aan het Dagblad van het Noorden. "Welke spelers ik zoal heb gescout? Het is begonnen met Tadic en ik ben ook betrokken geweest bij de transfers van Kostic, Chery en Botteghin. Dat zijn geen spelers die het minste geld hebben opgeleverd."

Groningen-directeur Hans Nijland vindt die argumentatie van Koolhof niet zo relevant. "Jurrie heeft ook zijn bijdrage geleverd en spelers aangebracht, maar daar is hij ook scout voor. Het is hetzelfde als met een keeper die zegt dat hij veel ballen heeft tegengehouden. Daar is hij ook keeper voor. Wij hebben een aantal gesprekken met hem gevoerd, maar hij stond niet open voor een contractontbinding. Jurrie kent de redenen waarom wij niet met hem verder wilden, maar die gaan wij in de media niet noemen."

"Ik heb tegen FC Groningen gezegd: dit zijn mijn rechten en heb er ook mensen bijgehaald om mij er van te verzekeren dat ik in mijn recht sta", luidt de reactie van Koolhof.