Eredivisie-tweetal klaar voor de Bundesliga: Bij PSV is hij een leider geworden

Eredivisie-tweetal klaar voor de Bundesliga: "Bij PSV is hij een leider geworden"

Gepubliceerd: donderdag 23 juni 2016 om 12:39do 23-06-2016 om 12:39

Arnold Bruggink is zeer positief gestemd over PSV'er Jeffrey Bruma en AZ-spits Vincent Janssen. Volgens de analist kunnen de twee Eredivisie-spelers de stap naar de Bundesliga aan.

Alleen zijn jawoord zou Bruma nog scheiden van Wolfsburg. "Hij is een robuuste verdediger die zich zeer goed ontwikkeld heeft. In Eindhoven heeft hij zeer goed gespeeld, ook in de Champions League. Bij PSV is het een leider geworden. Bruma is sterk aan de bal, snel en kopsterk. En het is ook nog eens een slimme jongen. Een stap naar de Bundesliga zou een goede zijn, hij zou Wolfsburg sterker maken. Bij HSV was hij nog erg jong. Nu heeft hij meer ervaring en dat heb je nodig op zijn positie", zegt Bruggink tegen BILD.

Ook over Janssen, die al in verband werd gebracht met Wolfsburg, is Bruggink lyrisch. "Hij heeft zich extreem snel ontwikkeld, hij kwam uit de eerste divisie en heeft zich bij AZ laten zien. Hij is zelfs international. Hij heeft veel kwaliteiten. Voor mij is hij een completere spits dan Bas Dost", besluit Bruggink.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws