'Chelsea lachende derde: ruim vier miljoen euro naar Londen door Bruma-deal'

'Chelsea lachende derde: ruim vier miljoen euro naar Londen door Bruma-deal'

Gepubliceerd: vrijdag 24 juni 2016 om 21:07vr 24-06-2016 om 21:07

Het Eindhovens Dagblad lijkt alle details inzake de Jeffey Bruma-deal tussen PSV en VfL Wolfsburg te kennen. Volgens het regionale dagblad betaalt de Bundesliga-club 13,5 miljoen euro aan de landskampioen van Nederland. 

Eerder op de dag onthulden diverse media dat Bruma komende week een contract gaat tekenen in Wolfsburg. Er zou momenteel nog 'gepuzzeld' worden over een aantal financiële details, maar serieuze complicaties liggen niet in de lijn der verwachting. Marcel Brands, technisch manager van PSV, heeft bij de verkoop van de Oranje-verdediger een aantal bonussen bedongen, zodat de Eindhovenaren in de komende jaren kunnen profiteren als Wolfsburg en Bruma het goed doen.

Drie jaar geleden betaalde PSV ongeveer twee miljoen euro aan Chelsea voor Bruma. De Brabantse topclub maakt dus een miljoenenwinst, maar het ED weet ook dat Chelsea een doorverkooppercentage van liefst 35 á 40 procent heeft. Dat betekent dat minimaal 4,5 miljoen euro terugvloeit naar Londen. De 24-jarige Bruma had in Eindhoven nog een verbintenis tot medio 2018. 

Lees ook: 'Bruma-deal in kannen en kruiken: begin volgende week tekenmoment'

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Wolfsburg de perfecte club voor Bruma?

Ja
75%
Nee
25%
(2643 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws