'Listige spits' voor PEC: 'Heeft het zeker goed gedaan, mag gezegd worden'

'Listige spits' voor PEC: 'Heeft het zeker goed gedaan, mag gezegd worden'

26-06-2016 08:32
6

Veel nieuwe gezichten op de eerste training van PEC Zwolle, vrijdagochtend. Eén daarvan is Anass Achahbar, die vorige maand werd overgenomen van Feyenoord. De jonge spits treedt in Overijssel in de voetsporen van de vertrokken Lars Veldwijk. 

Achahbar (22) benadrukt in gesprek met FOX Sports dat hij een heel ander type is dan Veldwijk, die afgelopen seizoen goed was voor veertien treffers in competitieverband. "Hij heeft het zeker goed gedaan, dat mag gezegd worden. Alleen nu ben ik aan de beurt", vertelt hij. 

"Ik zie een speler die bij Feyenoord al wel minuten in de Eredivisie heeft gemaakt - met name tegen PSV. Ik ken hem al jaren. Het is echt een listige spits", verklaart PEC-trainer Ron Jans. "Hij gaat nu hier de kans krijgen om meer minuten te pakken. Misschien kan-ie hier wel onze eerste spits worden."

Achabar wil zelf nog niet te ver vooruit kijken. "Alles staat nu in het teken van de eerste wedstrijd tegen NEC." Hij heeft dan ook geen zin om een bepaald aantal goals te beloven. "Dat is nergens voor nodig."

No Poll