Update: 'FC Twente moet groot deel transfersom Guiterrez afstaan'

Update: 'FC Twente moet groot deel transfersom Guiterrez afstaan'

Gepubliceerd: dinsdag 28 juni 2016 om 15:10di 28-06-2016 om 15:10

FC Twente lijkt op korte termijn afscheid te gaan nemen van Felipe Gutierrez. De Chileense middenvelder is op weg naar Real Betis, zo meldt TC/Tubantia dinsdag.

Gutierrez komt dinsdagavond in Andalusië aan. Hij hoopt woensdag de laatste details met de club uit de Primera Division te bespreken, waarna de presentatie donderdag zou kunnen plaats hebben.

Volgens het Spaanse Deportes Sevilla ontvangt FC Twente ongeveer drie miljoen euro voor de verdedigende middenvelder. Gutierrez kwam in 2012 van Universidad Catolica voor 2,5 miljoen euro naar FC Twente. Na een dienstverband van vier jaar maken de Tukkers dus slechts een half miljoen euro winst op de international.

In de huidige saneringsronde zijn de miljoenen van Gutierrez zeer welkom. Het voorbije seizoen was hij met 26 basisplaatsen (en drie invalbeurten) een sleutelspeler in de ploeg van trainer René Hake.

Lees ook: 'FC Twente wendt noodlot opnieuw af'

Update, dinsdag 28 juni 15:10 uur: Waar eerder gemeld werd dat FC Twente drie miljoen euro zou ontvangen voor Gutierrez, daar lijken de Tukkers bij een eventuele transfer nu veel minder aan de middenvelder te verdienen. Van de drie miljoen euro die Real Betis voor de speler betaalt gaat een groot deel naar financiers en krijgt bovendien de oude werkgever van Gutierrez nog een deel van dit bedrag, meldt TC/Tubantia. Volgens het medium zou FC Twente blij mogen zijn als het quitte speelt. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Real Betis een mooie club voor Gutierrez?

Ja
83%
Nee
17%
(515 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws