'FC Groningen stunt: verregaande onderhandelingen met uitblinker van IJsland'

29 juni 2016 om 07:38

FC Groningen wil stunten met de komst van EK-ganger Ari Skúlason. Een delegatie van de Eredivisie-club is deze week naar Nice gevlogen om te onderhandelen over de linksback van IJsland, die het met zijn land tot de kwartfinales van het toernooi heeft geschopt. 

Skulason (28) is de vaste linksback van IJsland. Hij speelde op het EK in vier duels mee. Maandagavond was hij tegen Engeland (2-1 winst) één van de grote uitblinkers. Het Dagblad van het Noorden meldt woensdag dat Groningen-directeur Hans Nijland en manager technische zaken Peter Jeltema momenteel in Zuid-Frankrijk verblijven om te onderhandelen met de zaakwaarnemer van Skulason. 

De vleugelverdediger speelde in het verleden overigens al eens in Nederland. Heerenveen haalde hem op vijftienjarige leeftijd naar Friesland. Twee jaar later vertrok Skulason weer. Via Valur Reykjavík en een aantal Zweedse clubs belandde hij bij Odense BK, waar de back inmiddels drie jaar speelt. In 2013 hengelde Groningen ook al naar Skulason. 

In gesprek met het dagblad laat Nijland weten 'dat hij niet ergens mee naartoe gaat om alleen een kop koffie te gaan drinken'. Dat impliceert dat Groningen inderdaad in verregaande onderhandeling is met de IJslander. De club van trainer Ernest Faber is nadrukkelijk op zoek naar een linksback.