Update: Groningen schrikt van fitheid en stuurt testspeler terug naar Italië

1 juli 2016 om 12:23

FC Groningen gaat Igor Bubnjic huren, mits de 23-jarige Kroaat bevalt. De club heeft met Udinese al een akkoord bereikt over de huur van de centrale verdediger, meldt de club via de officiële kanalen.

Bubnjic zal de komende tijd op proef komen bij Groningen, dat op die manier zijn fitheid kan testen. Dat heeft alles te maken met een kruisbandblessure, opgelopen in 2015. Als Groningen overtuigd is van zijn fitheid, zal de club groen licht geven voor de komst van de Kroaat. Donderdag begint de tweevoudig international van Kroatië aan zijn proefperiode.

Ook Jos Hooiveld zal vanaf donderdag op het trainingsveld van FC Groningen verschijnen. De 33-jarige verdediger heeft nog een contract tot medio 2017 bij AIK Stockholm, maar heeft toestemming gekregen om het bij Groningen te proberen. Indien de club tot handelen over wil gaan, moet er nog wel een akkoord worden bereikt met AIK Stockholm.

Update 1 juli 12.23: FC Groningen gaat niet in zee met Igor Bubnjic. De Kroatische testspeler is niet fit genoeg om in aanmerking te komen voor een contract, zo meldt Groningen vrijdagmiddag via de officiële kanalen. De 23-jarige verdediger keert met onmiddellijke ingang terug naar Udinese.