Update: PEC ziet vaste basisklant ondanks akkoord verkassen naar Engeland

8 juli om 17:36

EXCLUSIEF - Thomas Lam vervolgt zijn carrière bij Nottingham Forest, weet VoetbalPrimeur. De Finse verdediger van PEC Zwolle heeft besloten om zijn aflopende contract niet te verlengen en de overstap te maken naar de formatie uit het Engelse Championship. 

Een week geleden meldde de club van spits Lars Veldwijk - vorig jaar op huurbasis actief in Zwolle - zich bij het management van Lam (22). De international was transfervrij op te pikken. PEC hoopte dat de jongeling zijn verblijf in Zwolle zou verlengen. Onderhandelingen met de verdediger en zijn zaakwaarnemer Mino Raiola leken goed te verlopen. Er lag zelfs een mondeling akkoord over een nieuw contract voor één jaar.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Nottingham Forest

  • logo

    AFC Bournemouth

"Dat is een mooie kans voor Thomas, bovendien kunnen wij qua budget niet concurreren met dergelijke clubs", legt technisch directeur Gerard Nijkamp uit aan dagblad de Stentor. PEC nam de 22-jarige stopper twee jaar geleden over van AZ. PEC gaat nu op zoek naar een nieuwe centrale verdediger.

Update 17.36 uur: De transfer van Lam naar Nottingham Forest is bevestigd door zijn nieuwe werkgever. Hij komt transfervrij over van PEC, dat daarom op zoek moet naar een nieuwe verdediger. De 22-jarige verdediger tekende een contract voor drie jaar en is ook international voor Finland.