'Janssen kan vijftien keer zoveel verdienen in Londen en denkt aan arbitragezaak'

'Janssen kan vijftien keer zoveel verdienen in Londen en denkt aan arbitragezaak'

04-07-2016 07:43
40

AZ ziet Fred Friday (21) als de perfecte opvolger voor Vincent Janssen. Mocht de Oranje-international deze zomer inderdaad vertrekken, en daar lijkt het wel op, dan hoopt de formatie uit Alkmaar de spits van Lillestrøm in te lijven. 

Friday maakte dit seizoen acht doelpunten in twaalf competitieduels in de Noorse competitie. Achter de schermen is directeur voetbalzaken Max Huiberts volgens De Telegraaf al druk bezig met de eventuele transfer van de jonge Afrikaan. De komst van Friday hangt af van een verkoop van Janssen. West Ham United en Paris Saint-Germain willen de Eredivisie-topscorer maar al te graag contracteren, maar Janssen heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar Tottenham Hotspur. 

Arbitragezaak
Engelse media schreven zondagavond dat AZ en Spurs er zo goed als uit zijn over een transferbedrag van ruim negentien miljoen euroDe Telegraaf stelt echter dat het nog lang niet zover is.

Als een akkoord tussen de nummer vier van Nederland en de nummer drie van de Premier League lang uitblijft, zou Janssen zelfs overwegen om een arbitragezaak aan te spannen tegen AZ. In Londen kan de goalgetter vijftien keer (!) zoveel verdienen als in Alkmaar. Er is volgens Janssen dus sprake van zowel een sportieve als financiële verbetering.