De Jong woest op UWV: "Ik vind dit schandalig en ben er behoorlijk pissig over"

6 juli 2016 om 08:47

Henk de Jong ligt overhoop met het UWV. De oud-trainer van SC Cambuur meent recht te hebben op een uitkering, maar krijgt die niet.

De Jong heeft inmiddels weer werk als commercieel medewerker bij FC Groningen, maar zijn nieuwe baan begint pas op 1 augustus. Omdat hij van Cambuur tot 1 juli doorbetaald kreeg, zit hij nu een maand zonder inkomsten. "Ik heb openlijk gesolliciteerd, zelf een baan gevonden en ben een eigen bedrijf gestart om maar inkomsten te krijgen door lezingen te geven. Dan heb je één maand steun nodig van het UWV maar die krijg je niet, terwijl je dertig jaar lang betaald hebt", foetert De Jong tegenover de NOS.

De oud-trainer van Cambuur kreeg uiteindelijk bericht van het UWV uit Amsterdam. "Een onpersoonlijk briefje, terwijl er gewoon een kantoor in Leeuwarden is. Had me daar naartoe gehaald en het uitgelegd. Ik vind dit schandalig en ben er behoorlijk pissig over. Het is een belangrijke beslissing voor een gezin. Wij hebben thuis vier kinderen, waarvan twee studerende jongens. Dat kost gewoon veel geld", aldus de voormalig oefenmeester.