Update: Aanvaller kan Heracles-transfer schudden: 'Ziet het niet in mij zitten'

7 juli om 13:50

FC Twente vergezelt sc Heerenveen en Willem II in de strijd om Tarik Tissoudali (23). Heracles Almelo is definitief afgehaakt, ook na het vertrek van Wout Weghorst naar AZ. Daarover is de aanvaller teleurgesteld.

Tissoudali claimt op HAFC.nl de interesse van Twente. Daar is de begeerde Jupiler League-speler in beeld bij een vertrek van Hakim Ziyech. Ook laat hij weten dat Heracles niet langer geïnteresseerd is. "Ik had het ook niet verwacht. Als Weghorst vertrekt, halen we jou. Dat waren de woorden van Jan Smit (voorzitter, red.)", zegt Tissoudali op de fansite van Heracles. "Nu kan ik alleen laten zien dat hij over een half jaartje spijt krijgt."

Een vertrek bij Telstar, waar hij nog een contract voor een jaar heeft, is zo goed als zeker. "We zijn nog in gesprek met meerdere clubs en hij neemt zijn tijd om de knoop door te hakken", zegt zijn zaakwaarnemer Richenel Bryson tegen Voetbal International. Tissoudali was het afgelopen seizoen goed voor achttien doelpunten in 36 competitieduels.

Update 13.50: Heracles-trainer John Stegeman heeft in duidelijke bewoordingen aan Tissoudali verteld dat een transfer naar Almelo er niet in zit. "De trainer van Heracles heeft laten weten dat hij het nu niet in mij ziet zitten", aldus de Telstar-aanvaller tegenover RTV Noord-Holland.