Update: Liverpool raakt EK-ganger definitief kwijt voor enkele miljoenen

Update: Liverpool raakt EK-ganger definitief kwijt voor enkele miljoenen

14-07-2016 14:50
3

Martin Skrtel kan zich opmaken voor een transfer naar Fenerbahçe. De Turkse werkgever van Robin van Persie en Gregory van der Wiel laat donderdag via de officiële kanalen weten dat onderhandelingen met Liverpool over de komst van de Slowaakse routinier in volle gang zijn. 

Liefst acht seizoenen staat de 31-jarige Skrtel al onder contract bij Liverpool. De Britse grootmacht nam de international in 2008 over van Zenit Sint-Petersburg. Afgelopen seizoen was de stopper, die met Slowakije de achtste finale van het EK bereikte, geen basisspeler meer op Anfield. Manager Jürgen Klopp lijkt ook komend jaar de voorkeur te geven aan andere verdedigers. Vandaar dat The Reds bereid zijn om mee te werken aan een vertrek. 

Waarschijnlijk maakt Fenerbahçe, de nummer twee van de Turkse Süper Lig, de komst van Skrtel nog voor het weekend officieel. De formatie uit Istanbul versterkte zich recentelijk al met twee andere bekende namen. Van der Wiel kwam transfervrij over van Paris Saint-Germain en ook Roman Neustadter (Schalke 04) werd gecontracteerd. 

Update 13/7 13.06: Skrtel is woensdagochtend gearriveerd in Turkije en inmiddels ook medisch gekeurd door Fenerbahçe. Volgens onder meer The Daily Mail zal de Slowaakse routinier later op dag officieel gepresenteerd worden door de topclub. Skrtel kost ongeveer zeven miljoen euro. 

Update 14/7 14.50: Skrtel mag zich definitief speler van Fenerbahçe noemen. De Turkse topclub heeft donderdagmiddag de komst van de centrale verdediger van Liverpool wereldkundig gemaakt.