'Pellè boekt vliegtuigticket naar China: veertig miljoen euro in tweeënhalf jaar'

'Pellè boekt vliegtuigticket naar China: veertig miljoen euro in tweeënhalf jaar'

11-07-2016 12:20
34

Italiaanse media weten het zeker: Graziano Pellè tekent nog deze week een zéér lucratief contract in China. De dertigjarige spits van Southampton en de nationale ploeg van Italië gaat in tweeënhalf jaar tijd liefst veertig miljoen euro (!) verdienen. 

Dat meldt onder meer Sky Italia maandag. Shandong Luneng is bereid om héél diep in de buidel te tasten voor Pellè, die ook in de belangstelling stond van onder meer Juventus, AC Milan en SS Lazio. Het wordt dus het Verre Oosten voor de voormalig Feyenoorder, die bij Southampton nog een contract had voor één seizoen. 

Hoeveel Shandong betaalt aan The Saints om Pellè los te weken, is onbekend. Het zou gaan om ongeveer vijftien miljoen euro. Feyenoord ontvangt sowieso tien procent van de transfersom die de international oplevert.

Maandagochtend meldde The Liverpool Echo dat Everton en Ronald Koeman eveneens hun zinnen hadden gezet op de targetman. De Premier League-club is dus evenmin opgewassen tegen de duizelingwekkende bedragen die Shandong bereid is te betalen. De kans bestaat dat Koeman nu zijn pijlen richt op Ajax-topscorer Arek Milik