Tienvoudig Oranje-international belandt na Australisch avontuur in Zuid-Korea

Tienvoudig Oranje-international belandt na Australisch avontuur in Zuid-Korea

Gepubliceerd: woensdag 13 juli 2016 om 16:58wo 13-07-2016 om 16:58

Romeo Castelen gaat zijn carrière voortzetten bij het Zuid-Koreaanse Suwon Samsung Bluewings. De aanvaller, die deze zomer transfervrij was, komt over van het Australische Western Sydney Wanderers.

Dit valt te lezen op de website van zijn nieuwe werkgever. De bedoeling is dat de 33-jarige Castelen zo snel mogelijk aansluit bij zijn nieuwe club, dat in de Zuid-Koreaanse competitie momenteel op een negentiende plek staat. Het is niet bekend hoe lang de aanvaller heeft getekend bij zijn nieuwe werkgever.

Castelen is niet de eerste Nederlander die actief is als voetballer in de Zuid-Koreaanse competitie. Kiki Musampa, Sander Oostrom en Rob Landsbergen gingen de tienvoudig international voor. In het verleden kwam Castelen naast Western Sydney Wanderers ook uit voor ADO Den Haag, Feyenoord, RKC Waalwijk, Hamburger SV en Volga Nizjni Novgorod.

Door terugkerende knieblessures kwam de buitenspeler vooral in zijn periode bij HSV  weinig aan spelen toe. In Australië ging het Castelen meer voor de wind, want daar speelde hij in twee jaar tijd 51 wedstrijden, waarin hij goed voor elf doelpunten was.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws