'Willem II heeft referenties opgevraagd in Rotterdam, die waren louter positief'

16 juli om 19:00

Dogan Corneille heeft zin in zijn nieuwe avontuur bij Willem II. De hoofdtrainer van amateurclub Noordwijk wordt in Tilburg parttime de rechterhand van Erwin van de Looi. . 

"Het bevalt me heel erg bij een Eredivisie-club. De professionaliteit is fantastisch. Je ziet dan ook hoe goed Noordwijk eigenlijk is georganiseerd. En in principe blijft het voetbal. Mijn oefeningen zijn in de basis bij beide clubs echt niet heel veel anders. Alleen zie je natuurlijk een duidelijk kwaliteitsverschil. Maar het is prachtig", aldus Corneille in een interview met Voetbal in de Bollenstreek

Afgelopen seizoen werkte hij bij de A1 van Feyenoord. Nu volgt er dus een uitdaging op het allerhoogste niveau van Nederland. "Zo'n kans krijg je niet zomaar. Mijn CV is niet slecht, ik heb in de top van de amateurs gewerkt en ervaring opgedaan bij Feyenoord. Het ligt alleen aan jezelf wat je er mee doet."

"Willem II heeft ook referenties opgevraagd in Rotterdam, maar die waren louter positief", vervolgt hij. "Alleen bij Feyenoord richtte ik me natuurlijk op opleiden. Nu ben ik met senioren bezig en gaat het gelijk om presteren. Dat wilde ik heel graag."