Voorzichtige Vlaar grijpt in: Dat is een veel te lang en moeilijk verhaal

Voorzichtige Vlaar grijpt in: "Dat is een veel te lang en moeilijk verhaal"

24-07-2016 14:12

Ron Vlaar wil over twee jaar dolgraag met het Nederlands elftal op het WK in Rusland staan. De centrale verdediger van AZ heeft nog altijd die gezonde ambitie, ook al beseft hij dat zijn lichaam niet optimaal is.

"Of ik over twee jaar mee wil naar het WK in Rusland? Natuurlijk zit dat in mijn hoofd. We gaan een hele moeilijke kwalificatiereeks tegemoet. Als ik in goeden doen en fit ben, weet ik dat ik van waarde kan zijn voor het elftal", stelt de mandekker tegenover AZ Fanpage. Zijn laatste oproep mondde uit in een teleurstelling.

Hij is wel dolblij dat hij weer bij AZ speelt en de voorbereiding meemaakt. Vlaar was populair onder handtekeningenjagers op de Open Dag. "Ik kom hier vandaan, dat weet iedereen. Dat leeft enorm, en is leuk. Zowel privé als hier bij AZ voel ik me erg goed. Dat geeft de rust die ik nodig heb om goed te kunnen functioneren."

In het duel met Hertha BSC greep de verdediger zelf in, vanwege zijn fysiek. Hij werd in de rust gewisseld. "Dat is een veel te lang en moeilijk verhaal. Maar laat ik het zo zeggen: een stukje voorzorg en verstandigheid. Ik heb een verleden met blessures en daarom moet ik heel erg zuinig met mijn lichaam zijn."