Fransen annuleerden Van Beek-deal na dramatisch duel: 'Je wereld stort in'

27 juli om 09:07

Sven van Beek was eerder dit jaar héél dichtbij een transfer naar AS Monaco. Feyenoord was er met de Franse topclub zo goed als uit en niets stond een vertrek van de verdediger nog in de weg - tót het moment dat Van Beek (21) een dramatische wedstrijd speelde. 

De interesse uit Monaco speelde rond het moment dat Feyenoord na de winterstop van het afgelopen jaar liefst zeven keer op rij verloor. "Feyenoord sprak in die tijd met Monaco over mij. Dat was wel echt concreet al, die waren heel ver om dingen rond te krijgen", onthult Van Beek in gesprek met magazine Voetbal Inside. 

"Op een gegeven moment ging ik zelf een gesprek met hen aan. Bij de wedstrijd tegen AZ zaten ze op de tribune, mijn slechtste wedstrijd van het jaar, dat is doorslaggevend geweest", vervolgt de verdediger. "Ik wist dat ze er zaten en dan ga je aan dingen denken, dan gaat het verkeerd. Ik werd overlopen door Vincent Janssen, was er met mijn hoofd niet bij."

"Dan word je er ook nog eens uitgehaald, terecht wel, maar dan stort toch even je wereld in. Dan is het voetbal keihard. Ik hoorde van Monaco: het gaat niet meer door. Maar goed, als dat van één wedstrijd moet afhangen..."