Halve Nederlander is 'grootste talent van Spanje': 'Bijna mee naar het EK'

Halve Nederlander is 'grootste talent van Spanje': 'Bijna mee naar het EK'

28-07-2016 19:03
5

Het scheelde weinig of er had toch een 'Nederlander' op het EK in Frankrijk gespeeld. Marco Asensio, zoon van een Spaanse vader en Nederlandse moeder, was dicht bij een plek in de selectie van Spanje, onthult Vicente Del Bosque.

De bondscoach, die na de uitschakeling door Italië in de achtste finale van het EK ontslag nam, is groot fan van Asensio. De middenvelder van Real Madrid speelde zich afgelopen seizoen op huurbasis bij Espanyol in de kijker van Del Bosque, die kort voor de bekendmaking van zijn selectie bijna overstag ging.

"We waren van plan om Asensio mee te nemen naar Frankrijk, maar op het laatste moment zagen we ervan af. De concurrentie voor zijn plek was té moordend", legt Del Bosque uit aan AS. "Asensio is het grootste talent van Spanje. Hij heeft veel kwaliteiten. Waarom hij dan niet in de basis staat bij Real Madrid? Daar ga ik niet over."

Asensio maakte in de aanloop naar het EK in Frankrijk zijn debuut in de nationale ploeg van Spanje. Daardoor mag hij niet meer uitkomen voor Nederland, iets wat Danny Blind wél graag had gewild. De bondscoach polste Asensio eind vorig jaar. "Hij zei: Dank u wel meneer Blind, maar ik kies op dit moment voor Spanje. Ik voel mij Spaans", aldus Blind destijds.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie