Officieel: Milik verlaat Ajax en tekent voor vijf jaar bij Napoli

1 augustus 2016 om 21:13

Arek Milik is officieel Ajacied af. Het management van de spits maakt maandagavond bekend dat de 22-jarige Pool een vijfjarig contract heeft getekend bij SSC Napoli. Naar verluidt betaalt de Serie A-grootmacht zo'n 34 miljoen euro aan Ajax voor de diensten van de aanvaller, die inmiddels is voorgesteld aan de fans van Napoli. De officiële bekendmaking van beide clubs laat nog op zich wachten. 

Twee weken geleden maakte Ajax via de officiële kanalen nog trots bekend dat EK-ganger Milik ook dit seizoen in Amsterdam zou blijven. Sinds afgelopen woensdag raakte de transfer van de oud-speler van Bayer Leverkusen echter in een stroomversnelling. Napoli verkocht Gonzalo Higuain voor een recordbedrag aan Juventus en meldde zich daarna met een zak geld bij Ajax-directeur Marc Overmars. 

Milik arriveerde twee jaar geleden bij Ajax, eerst op huurbasis. Een jaar na zijn komst besloten de Amsterdammers de linkspoot definitief in te lijven, voor 2,8 miljoen euro. Afgelopen jaargang tekende Milik in de Eredivisie voor 21 doelpunten. Op het EK in Frankrijk maakte de aanvaller namens Polen één goal.

Na aftrek van een afgesproken doorverkooppercentage met Leverkusen houdt Ajax volgens diverse media zo'n dertig miljoen euro over aan de deal met Napoli. Met dat gigantische bedrag gaat Ajax de markt op. De komst van een nieuwe spits en een extra vleugelaanvaller hebben prioriteit.