Update: Voormalig Ajax-cultheld rondt overgang naar Turkije af

Update: Voormalig Ajax-cultheld rondt overgang naar Turkije af

11-08-2016 12:02
13

Hyun-Jun Suk staat opnieuw voor een transfer. De spits van FC Porto is afgereisd naar Turkije om te onderhandelen met Trabzonspor over een huurperiode.

Dat bevestigt de Turkse subtopper via de officiële kanalen. Het bestuur van het beursgenoteerde Trabzonspor is verplicht om de aandeelhouders publiekelijk kenbaar te maken in onderhandeling te zijn met een nieuwe speler, wat zondag het geval is met Suk.

De 25-jarige spits uit Zuid-Korea mag in principe vertrekken bij Porto, waar hij niet hoeft te rekenen op veel speelminuten komend seizoen. Trabzonspor ziet in Suk een welkome aanvulling voor de selectie. De Turkse club stuurt in eerste instantie aan op een huurtransfer, met een eventuele optie tot koop.

Suk is in Nederland bekend van zijn periodes bij Ajax en FC Groningen. Nadien speelde hij voor Maritimo Funchal, Al Ahli, Nacional, Vitoria Setubal en dus FC Porto. Hij komt sinds januari uit voor de Portugese topclub. In negen competitiewedstrijden was hij goed voor één doelpunt.

Update 11/8 12:02 uur: De onderhandelingen duurden uiteindelijk meer dan een week, maar de deal is rond, meldt Trabzonspor donderdag. Suk speelt daardoor komend seizoen in de Turkse Süper Lig.