Update: 'Jarige job Schweinsteiger moet moven bij United: 'Geen respect''

Update: 'Jarige job Schweinsteiger moet moven bij United: 'Geen respect''

01-08-2016 23:48
21

De jarige Bastian Schweinsteiger is teruggezet naar de reserves van Manchester United. De 32-jarige Duitser mag op zoek naar een nieuwe club en traint tot die tijd niet met de selectie van manager José Mourinho mee, meldt The Daily Mail.

De middenvelder trainde vorige week al mee met United onder 21. De ontwikkelingen zijn niet onverwacht, aangezien het er al even naar uitzag dat Schweinsteiger geen kans zou krijgen onder Mourinho. Een vertrek lijkt nu een kwestie van tijd voor de geroutineerde Duitser die vorig seizoen met zijn fysieke gesteldheid kwakkelde.

Mourinho wil naar verluidt een fris middenveld tot zijn beschikking hebben. De verbanning van Schweinsteiger kan niet los worden gezien van de aanstaande monstertransfer van Paul Pogba. Hij verkast voor om en nabij de 120 miljoen euro van Juventus naar Manchester. Of Schweinsteiger daadwerkelijk vertrekt bij United is de vraag, aangezien hij zijn hakken in het zand zet.

Vorig seizoen zette Louis van Gaal, de toenmalige United-coach, Victor Valdes terug naar het reserveteam. De relatie tussen de twee brak volledig.

Update 23.48: Tobias Schweinsteiger, de oudere broer van Bastian, lijkt op Twitter indirect bevestigd te hebben dat de sterspeler van Manchester United inderdaad door Mourinho is verbannen naar de reserves. 'Geen respect', luidt de korte doch zeer duidelijke boodschap van Tobias. Tal van media in Engeland en Duitsland melden maandag dat Schweinsteiger - die nota bene jarig is - maandag door Mourinho is teruggezet naar het tweede elftal. De Duitse routinier moet deze zomer op zoek naar een nieuwe werkgever.