Bosz ziet jonge Ajacied 'grote stappen' maken: Dat vind ik knap

Bosz ziet jonge Ajacied 'grote stappen' maken: "Dat vind ik knap"

11-08-2016 16:45
33

Ajax-trainer Peter Bosz is lovend over Kasper Dolberg en Mateo Cassierra. Met name Cassierra maakt vanaf het eerste moment een goede indruk bij de oefenmeester van Ajax.

De achttienjarige Dolberg heeft zich in het begin van het huidige seizoen laten zien, zo vindt ook Bosz. "Kasper sloot bij ons aan vanuit de A-jeugd en ging mee op trainingskamp naar Oostenrijk. In het begin had hij het nog even moeilijk, maar vervolgens heeft hij grote stappen gemaakt", zegt de trainer van Ajax op de clubwebsite.

Ook zomeraanwinst Cassierra doet het uitstekend in Amsterdam. "En Mateo heeft vanaf het moment dat hij arriveerde een heel volwassen indruk gemaakt", aldus Bosz. "Hij is balvast, maakt logische keuzes en scoort doelpunten. Dat laatste is voor een spits natuurlijk belangrijk. En als hij op de training tegen fysiek sterke jongens staat en schoppen krijgt, staat hij op en wordt hij niet afgeschrikt. Dat vind ik knap", besluit Bosz.

Dolberg en Cassierra krijgen mogelijk stevige concurrentie. Ajax is hard op weg om Chelsea-spits Bertrand Traoré op huurbasis naar Amsterdam te halen als opvolger van de vertrokken Arek Milik. Over Traoré was Bosz eveneens zeer lovend.