Bosz verwacht 'fouten' van aanwinst: 'Hij zal ineens met ruimte in z'n rug spelen'

Bosz verwacht 'fouten' van aanwinst: 'Hij zal ineens met ruimte in z'n rug spelen'

11-08-2016 18:15
40

Peter Bosz ziet onmiskenbaar talent bij Ajax-aanwinst Davinson Sanchez. De negentienjarige Colombiaan meldde zich een kleine twee weken geleden in Nederland, nadat hij met zijn vorige club Atletico Nacional de Copa Libertadores had gewonnen.

Bosz tempert evenwel de verwachtingen. Hij voorspelt dat de verdediger, die voor zo'n 5,5 miljoen euro werd gekocht, gerust nog wel eens op een foutje te betrappen zal zijn. "Je herkent kwaliteit", zei de trainer op de persconferentie. "Tegelijkertijd, wat verwachten wij van zo'n jongen?" 

Volgens Bosz moet elke nieuwe speler de tijd krijgen om zich aan te passen. "Aan onze manier van spelen, die we aan het ontwikkelen zijn", aldus de oefenmeester. "Dat zal voor hem natuurlijk ook gelden. Wij willen vooruit te spelen, hij zal ineens met ruimte in zijn rug spelen. Bij Nacional is er natuurlijk ander voetbal. Daar zal hij heus fouten in gaan maken, dat is ook geen argument."

Sanchez debuteerde maandagavond in een wedstrijd van de beloften tegen FC Emmen (1-1). Of hij zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Roda JC bij de selectie van het eerste elftal zit, is nog even afwachten.