Duitsland verliest één van zijn vaste krachten: Beslissing is mij zwaar gevallen

Duitsland verliest één van zijn vaste krachten: "Beslissing is mij zwaar gevallen"

15-08-2016 12:52
4

Lukas Podolski is na 129 interlands international af. De 31-jarige aanvaller heeft maandag zijn afscheid bij Duitsland aangekondigd.

De aanvaller van Galatasaray laat weten dat hij meer tijd aan zijn familie wil besteden. "De beslissing is mij erg zwaar gevallen", zegt Podolski. "Het nationale team heb ik voor altijd in mijn hart gesloten. Maar na het EK en de vakantie merkte ik dat mijn focus is verschoven. Aan alles komt een einde een aan mijn tijd bij Duitsland is nu dat einde gekomen."

Podolski spreekt van een zeer emotioneel afscheid. "Met Duitsland heb ik grote successen gevierd. Maar dat niet alleen. Ik heb de hele wereld gezien, heb veel meegemaakt buiten het veld. Ik heb veel mensen ontmoet en vrienden gemaakt. Het was gewoon prachtig", laat Podolski via Facebook weten. Podolski debuteerde in 2004 voor Die Mannschaft en is met 129 interlands derde op de lijst met recordinternationals. Alleen Lothar Matthäus en Miroslav Klose kwamen vaker voor Duitsland in actie. Podolski scoorde 48 keer voor de nationale ploeg.