Update: Bursaspor bevestigt komst Nederlander en maakt salaris en som bekend

Update: Bursaspor bevestigt komst Nederlander en maakt salaris en som bekend

16-08-2016 10:07
12

Joshua John zet zijn loopbaan voort in Turkije. FC Nordsjaelland maakt maandag via de officiële kanalen bekend dat de 27-jarige Nederlander is verkocht aan het Turkse Bursaspor.

"Het contract van Joshua liep volgend jaar af, dus dit was voor ons de laatste mogelijkheid op een verkoop. Het is een geweldige kans voor ons", aldus technisch directeur Carsten Jensen. "We willen Joshua bedanken voor zijn tijd hier en wensen hem veel succes in Turkije."

John, die voorheen uitkwam voor onder meer Sparta en FC Twente, speelde sinds medio 2012 bij Nordsjaelland. Hij was er de afgelopen vier jaar een vaste basisspeler. Bij Bursaspor is John nu de opvolger van Balazs Dzsudzsak, een andere voormalig Eredivisie-bekende. De oud-aanvaller van PSV verkaste deze zomer naar Al-Wahda, een club uit de Verenigde Arabische Emiraten.

Update 10.07 uur: Bursaspor heeft de komst van Joshua John bevestigd. De Turkse club betaalt 125.000 euro aan FC Nordsjaelland voor de aanvaller, die een driejarig contract tekent. In het eerste jaar verdient hij 350.000 euro per jaar, de jaren die volgen komt daar nog 25.000 euro bij. Bij Bursaspor komt hij Tomas Necid, oud-spits van PEC Zwolle.