Update: Bevestiging AZ: Henriksen praat met Premier League-promovendus

Update: Bevestiging AZ: Henriksen praat met Premier League-promovendus

28-08-2016 16:28
23

Markus Henriksen is al in Engeland om zijn transfer naar de Premier League af te ronden. Volgens het Algemeen Dagblad gaat het om Hull City.

Henriksen speelt zondag niet mee met AZ tegen NEC omdat de transfer zich in de afrondende fase bevindt. De Noor was ook in beeld voor een overstap naar Anderlecht, maar verkiest de Premier League boven de Belgische competitie. Henriksen heeft nog een contract voor een jaar bij AZ, dat door hem nu te verkopen nog iets aan hem kan verdienen.

Wedden

Meer odds

De opvolger van Henriksen is door AZ al bepaald. Illias Bel Hassani moet naar Alkmaar komen. Volgens het Algemeen Dagblad worden Muamer Tankovic en Robert Mühren mogelijk in de deal met Heracles Almelo betrokken. De twee komen bij AZ niet meer in aanmerking voor veel speel minuten. Eerder haalde AZ Wout Weghorst al weg bij Heracles.

Update 28/9: AZ heeft zondagmiddag bevestigd dat Henriksen in onderhandeling is met Hull over een transfer. De Noorse middenvelder ontbreekt om die reden ook tijdens het thuisduel met NEC.