Update: Willem II'er op 'paar punten en komma's na' akkoord met transfer

29 augustus 2016 om 20:30

EXCLUSIEF - De kans lijkt groot dat Jordens Peters deze week alsnog overstapt naar sc Heerenveen. De Friese club gaat maandag opnieuw met Willem II in gesprek over een overgang, weet VoetbalPrimeur.

Peters zelf is al op hoofdlijnen akkoord met Heerenveen. Het hangt dus af van het gesprek tussen beide clubs. Vorige week zaten de clubs zonder succes voor het laatst samen. Heerenveen wilde toen 500.000 euro betalen, waar Willem II inzet op 900.000 euro.

Een akkoord leek ver weg, maar Heerenveen geeft niet op. Willem II-trainer Erwin van de Looi gaf zaterdag tegen FOX Sports al aan niets uit te sluiten. "Ik ga ervan uit dat hij niet weggaat, maar wij willen ons niet laten verrassen in de laatste week. Het zou dom en onprofessioneel zijn om er geen rekening mee te houden dat Heerenveen nog een keer terugkomt."

Het mogelijke vertrek van Peters naar Heerenveen is een van de meest besproken transfersoaps deze zomer. De Friezen proberen de verdediger al sinds eind juli naar het Abe Lenstra Stadion te halen. 

Update 20.30: Frank Schouten, de zaakwaarnemer van Peters, laat maandagavond aan het Brabants Dagblad weten dat zijn cliënt 'op een paar punten en komma's na' akkoord is met Heerenveen. Nu is het nog zaak dat de Friese formatie er met Willem II uitkomt over de transfersom van de aanvoerder. Volgens het dagblad gaat de transfersom van Peters uiteindelijk uitkomen op zo'n 500.000 euro.