Schalke trekt meer dan 20 miljoen uit en strikt vervanger van Sané
Konoplyanka maakte in dienst van Dnipro een cruciaal doelpunt tegen Ajax

Schalke trekt meer dan 20 miljoen uit en strikt vervanger van Sané

Gepubliceerd: dinsdag 30 augustus 2016 om 20:14di 30-08-2016 om 20:14

Yevhen Konoplyanka wordt ploeggenoot van Klaas-Jan Huntelaar bij Schalke 04. De Köningsblauen nemen de Oekraïense vleugelspeler over van Sevilla.

Dat meldt Schalke maandagavond via de officiële kanalen. Volgens Sport Bild betaalt de club meer dan 20 miljoen euro voor Konoplyanka. Opvallend is dat Konoplyanka al na één seizoen weer vertrekt uit Sevilla, dat hem vorige zomer overnam van Dnipro Dnipropetrovsk. Met Sevilla won hij het voorbije seizoen de Europa League.

Hoewel Konoplyanka in 32 competitiewedstrijden in actie kwam, was hij niet altijd zeker van een basisplaats. Vijftien van die optredens begon hij als basisspeler. Hij scoorde vier keer. Bij Schalke 04 is hij de opvolger van de naar Manchester City vertrokken Leroy Sané. Sevilla wist dat het hoog in de boom kon gaan zitten in de onderhandelingen, want Schalke kreeg voor Sané 50 miljoen euro. Het eerste bod van vijftien miljoen euro werd daarom achteloos van tafel geveegd. Een dag later kwam Schalke dus alsnog terug en nu was het wél raak.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws