Ik heb niet eerder een wedstrijd gehad waarin ik zoveel te doen had

"Ik heb niet eerder een wedstrijd gehad waarin ik zoveel te doen had"

07-09-2016 00:25

De man van Zweden - Nederland was, in ieder geval voor de Scandinaviërs, Robin Olsen. De doelman zorgde ervoor dat Oranje slechts één keer tot scoren kwam.

"Ik heb niet eerder een wedstrijd gehad waarin ik zoveel te doen had", zei hij na afloop tegen Sportbladet. De sluitpost redde onder meer bekwaam op inzetten van Davy Klaassen, Vincent Janssen en Wesley Sneijder. De 26-jarige sluitpost is de opvolger van de bij Zweden gestopte Andreas Isaksson.

"Ik kan wel zeggen dat dit een goede wedstrijd voor mij was", vervolgt Olsen nuchter. Zijn belangrijkste redding? De gekeerde kopbal van Klaassen, een minuut na rust. "Dat was heel belangrijk voor het team. Het is niet leuk om uit de kleedkamer te komen en een minuut later een doelpunt tegen te krijgen. Hetzelfde geldt voor die redding vroeg in de eerste helft (ook na een inzet van Klaassen, red.). Over die reddingen ben ik het meest tevreden."

Bondscoach Janne Andersson had ook lof voor Olsen. "Robin was onze beste speler vandaag. Het is belangrijk dat we een doelman hebben die we kunnen vertrouwen en dat laat hij nu zien." Oud-international Kim Kallström was eveneens duidelijk. "Robin redt ons, geen twijfel mogelijk."