Bazoer concurrent van Riedewald: 'Zij zijn geschikt daarvoor, maar Gudelj niet'

Bazoer concurrent van Riedewald: 'Zij zijn geschikt daarvoor, maar Gudelj niet'

23-09-2016 08:40
5

Vaclav Cerny moet meer kansen krijgen bij Ajax. Dat is de uitgesproken mening van Tomas Galasek, voormalig speler van de Amsterdammers en landgenoot van Cerny. De Tsjech helpt de buitenspeler van Ajax een handje.

"Cerny is een groot talent. Het is voor hem beter om bij het eerste te spelen dan in het tweede van Ajax. Ik vind dat hij nu gewoon vaker de kans moet krijgen. Hij zal dan vanzelf beter worden en de kans dat hij voor het nationale elftal wordt opgeroepen is dan groter", stelt Galasek in gesprek met Ajax Showtime.

De oud-Ajacied heeft ook over de kritiek op Peter Bosz, die sinds het begin van dit seizoen aan het roer staat bij Ajax, een mening. "Bosz moet de tijd krijgen bij Ajax. Wat vind je belangrijker? Dat Ajax mooi voetbal speelt of dat Ajax nu zijn wedstrijden wint? Nou, ik weet wel wat ik belangrijker vind."

Tot slot gaat hij in op Jaïro Riedewald, die volgens Galasek wel een beetje op hem lijkt. "Ik speelde vroeger ook eerst als centrale verdediger, daarna ben ik controlerende middenvelder geworden." Galasek stelt dat een nummer 6 van Ajax goed moet kunnen vrijlopen. "Riedewald is geschikt voor die positie, maar Gudelj niet." Ook Riechedly Bazoer is geschikt volgens Galasek.