Advocaat dankt niet-scorende Lens voor nieuwe driepunter met Fenerbahçe

25-09-2016 19:54
4

Dick Advocaat heeft zijn tweede overwinning als hoofdtrainer van Fenerbahçe te pakken. Gaziantepspor werd dik verdiend met 2-1 over de knie gelegd.

Veel viel er niet af te dingen op de thuiszege van Fenerbahçe. De topclub uit Istanbul was véél sterker dan Gaziantepspor, maar sprong onzorgvuldig om met de geboden kansen. Wel kwam de ploeg in de eerste helft op voorsprong. Emmanuel Emenike knikte een corner van Jeremain Lens binnen: 1-0.

Fenerbahçe slaagde er vervolgens niet in de score uit te bouwen, waarna een aloude voetbalwet in werking trad: als je 'm zelf niet maakt, valt 'ie aan de andere kant. Nabil Ghilas maakte de 1-1 voor Gaziantepspor. Het slotakkoord – en daarmee ook de zege – was echter voor Fenerbahçe. Josef de Souza maakte vijf minuten voor tijd de 2-1. Weer was Lens met een corner de aangever.

Advocaat heeft daardoor zijn tweede overwinning als trainer van Fenerbahçe binnen. Vorige week brak hij al de ban tegen Kasimpasa. Lens was toen ook al verantwoordelijk voor twee assists (5-1). Komende donderdag is Feyenoord de tegenstander in de Europa League.