Bizar verhaal Nederlander: 'Trainer werkte bij een bank, zijn assistent was agent'

Bizar verhaal Nederlander: 'Trainer werkte bij een bank, zijn assistent was agent'

01-10-2016 10:54
2

Met zijn 25 jaar heeft Darren Maatsen van Go Ahead Eagles behoorlijk wat clubs versleten. De aanvaller speelde onder meer voor Excelsior, het Schotse Ross County en FC Den Bosch. Zijn meeste gekke avontuur was in Cyprus bij AO Agia Napa.

"De trainer werkte bij een bank, zijn assistent was politieagent", zegt Maatsen tegen De Stentor. "Zij kwamen ons vertellen hoe we moesten voetballen. Maar ze hadden er zelf niet veel verstand van. Ze waren voortdurend in paniek, altijd bang om te verliezen."

De technische staf wist van gekkigheid niet wat ze moesten doen. "Elke wedstrijd werden er vijf andere spelers opgesteld. Beide keepers stonden om en om onder de lat. Alleen onze rechtsback had een vaste basisplaats. Hij woonde in hetzelfde dorp als de trainer", vervolgt de huidige speler van Go Ahead Eagles.

De naam van de trainer is Maatsen alweer vergeten. "Dat geldt ook voor de Cypriotische spelers. Ze hadden een lange achternaam waar je tong over struikelt. Diverse spelers hadden een zelfde voornaam. Vier heetten er Giorgios."